maandag 25 januari 2010

Run&Bike Mazy

Een nieuw jaar, een nieuwe coach en andere wetten. Als trainingsarbeid stond de run en bike van Mazy, ergens tussen Tienen en Namen op het programma. 18.2km die je in duo aflegt, iemand op de mountainbike, iemand al lopend en je mag onderweg zoveel wisselen van functie als je wil.

Met vijf pupullen van coach Helin en mister Loic himself stonden we aan de start in drie duo's. Ik volgde een team met Paul. Hij mocht de eerste 600m al lopend afleggen om zo een eerste schifting te maken en daarna konden we samen op pad.

Wisselen van functie was niet onze sterkste kant. Logisch ook omdat je dat toch een beetje op elkaar moet afstellen. Sommige wissels gingen vlot ander iets minder. Na goed 2km was de schifting al vrij duidelijk. Een acht tal groepen waren er vandoor, gevolgd door drie duo's die in elkaars buurt lagen. Wij waren een van die drie en in eerste instantie de laatste van die drie. Paul en ik kozen voor de langere aflossingsbeurten en vooral op de zwaardere stukken bergop (al dan niet in de modder) kwamen we dichterbij. Ondertussen was ons mountainbike zadel al serieus gezakt wat het fietsen toch niet zo ideaal maakte. Desondanks lagen we voorbij halfweg lagen we zeer dicht bij elkaar. We besloten om effe door te trekken en ervan weg te rijden. We hadden een klein gaatje, maar den deze zag het pijlje op de grond niet en miste dus een afslag in het smal padje links. Weg voorsprong en terug als laatste van de drie duo's aangesloten.

Terug achtervolgen maar bij de een van de volgende wissels verloor de fiets zijn evenwicht en trapte ik met mijn voet in het voorwiel. Fiets onderuit, ketting eraf en zadel scheef. Hierdoor verloren we geheel de voeling met de rest en werd het wel zeer moeilijk om nog negende te worden. Uit de achtergrond kwam nog een gemengd duo sterk opzetten, maar dat konden we nog afhouden.


Uiteindleijk elfde dus, met 1u07 over de 18.2km. Een leuke evraring zo'n run&bike, dus zeker voor herhaling vatbaar. Samen met Paul vormdem we een goed duo, en met vlottere wissels en duidelijkere bewegwijzering had er mss wel meer ingezeten. Coach en Frank Sleutel, beter gekend als Team Hawi werden vijfde en het andere helin-team werd 14de.


Groeten
Jan

Geen opmerkingen: