woensdag 10 maart 2010

Run & Bike des Rameurs

We blinken weer uit in het kort na de wedstrijd bloggen. Bij deze een inhaalbeweging.

26 Februari stond er de Run & Bike van Neder-over-Heenbeek, klaarblijkelijk ook het Belgisch kampioenschap in deze discipline. Samen met Hetric-partner Paul stonden we aan de start. We mochten eerst elk een rondje van 750m al lopend afwerken. Op zich gewoon een bergje op en dan weer datzelfde bergje af.

Ik mocht de spits afbijten en na een pittig begin mocht ik even recupereren om dan samen met de fiets en met Paul op weg te kunnen voor de 14km over een glooiend gebeuren. Al snel bleek dat Paul niet zijn beste mountainbikebenen had meegenomen. We opteerden er dan ook voor om de zwaardere mountainbike stukken aan mij toe te bedelen en deze bergaf dienden voor Paul om van zijn loopinspanning te bekomen. Er was weinig asfalt in het parcours en sommige stukken lagen er spekglad bij door het dunnen laagje slijk op een bevroren ondergrond. Rechthouden was daar voor zowel loper als fietser de boodschap. Zoals wel meer in zo'n wedstrijden lagen de posities redelijk snel in plooi, toch werden we nog bijgehaald door een duo maar haalden we zelf nog in het spoor van een voorliggend duo. Met drie teams gingen we samen de laatste 2 km in. Spijtig genoeg zaten de mountainbikers op het smalle padje bergop vast achter de traagste mountainbiker van de drie en moesten ook de lopers wachten (10m regel). Het moest dus allemaal gebeuren in de laatste lange afdaling naar de finish. Als laatste van de drie teams rolden we naar beneden. In de laatste 400m lagen we in het spoor van de voorliggers en gingen we erover. We gingen erover, hadden 20m voorsprong, maar de tegenstanders gaven zich nog niet gewonnen. Het werd nog een pittige sprint die we nipt wonnen. Klaarblijkelijk had ik nog voldoende poeier in de benen om toch nog dat ene plaatjse op te schuiven.
Uiteindelijk werden we 16de, vijftiende male-male duo. Een gemengd duo werd 6de, een gemengd duo met Hetric-boy Frank en gelegenheids Hawi-partner Stefanie Adam. Als natura prijs kregen we een schitterende finishers T-shirt van de Marathon van Antwerpen 2009. Bij deze heb die dus ook op mijn palmares staan.

Geen opmerkingen: